Muzikant entertainer

About me

About John

John Snijders treedt al jaren op in Nederland en in het buitenland. Hij heeft al veel mensen blij gemaakt met zijn energieke repertoire. Voor John is muziek een belangrijke levensbehoefte als onderdeel van zijn dagelijks leven. Veelzijdigheid, flexibiliteit en muzikaliteit zijn ingrediënten die hem kenmerken. Als gitarist en zanger weet hij getalenteerde muzikanten aan zich te binden. Naast zijn optredens heeft hij ook nog tijd om zijn eigen nummers te schrijven en te componeren.

De beginjaren

John’s muzikale journey begon toen hij 16 jaar oud was. Hij maakte kennis met de gitaar. Al snel ontdekte hij dat gitaarspelen helemaal ‘zijn ding’ was: alle zijn vrije uren gingen op aan muziek maken en zelfstudie. Dit bracht hem bij de vooropleiding van het conservatorium in Rotterdam. Hier had hij les van Frans Liekens en Menno Gootjes (gitarist van Focus). Omdat John zijn tijd liever besteedde aan jammen dan aan studeren, kwam er van deze opleiding niet veel terecht. Desondanks wist hij zijn tijd nuttig te besteden, want leerzaam was deze periode zeker.

Veel optredens volgen

Op latere leeftijd begon John ook met zingen. De basisbeginselen van een goed stemgebruik leerde hij van Peter de Vries uit Schiedam († 2007). Rond deze periode speelde John in bands als Sjors en Sjimmie, Snijders en de Vries, Flashback Partyband, Tribute to Jimi Hendrix (Flexperience). Daarnaast speelde John o.a. samen met de muzikanten Joris Lutz, Lou Leeuw, Richard Beukelaar, Nathaniel van Veenen, Peter de Vries, Robert Berger, Leslie van der Heul, Rob op ’t Ende, Marcel Gootjes, Frans van Dijk, Henk Plekkringa, Lamar Chase en Jos Attema.

Tijdens het jaarlijks terugkerende festival Live in Appelscha speelt John ook dit jaar weer de sterren van de hemel. In steeds wisselende formaties worden deelnemende muzikanten uitgenodigd om deels via improvisatie in te spelen op de wensen van het publiek, dat zijn requests kenbaar maakt via bierviltjes die op het podium worden gegooid. Zo ontstaat er een mooie dynamische mix van gezelligheid en muzikaal vakmanschap.

 

Album 1

MINOLTA DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Verdere ontwikkeling van stemgebruik

John is aangesloten bij Vocal Center waarbij Vocal Essence een grote bijdrage heeft geleverd aan de vooruitgang van zijn stem. Jan Tekstra speelde hierbij een belangrijke rol. Hieruit volgen formaties als Snijders en Tekstra; Snijders en Krako (Peter Krako); Marco Cinelli en John Snijders; Bert Heerink, André Becker en John Snijders; Goudvis en projecten als Klassiek meets Pop met o.a. Jan Tekstra, Henk Mulder, Gerard van Beijeren en Sippie Broersma.

John zijn muzikale trein dendert verder 

Sinds 1,5 jaar is John betrokken bij het evenement Songwriting: een jaarlijks terugkerende songwriting-workshop van 4 dagen op Terschelling dat elk jaar plaatsvindt in de maand november. Tijdens deze inspirerende get-together worden ervaringen uitgewisseld, nieuwe technieken uitgeprobeerd en nummers opgenomen.

Ook voor coaching en begeleiding

Ook is John actief als coach. Het bestuderen van de zangtechniek Vocal-Essence heeft opgeleverd dat het mogelijk is om sneller en beter zangkoortjes te oefenen en over te brengen op anderen. John heeft o.a. artiesten begeleid voor de Voice (Eva van der Donk).

Solo te boeken voor al je feesten en partijen

John speelt o.a. in cafés, restaurants, festivals, songwriting places en op verjaardagen, bruiloften en bedrijfsfeesten. Op deze website zijn optredens te bezien en te beluisteren. Met ruim 20 jaar ervaring heeft John een goed ontwikkeld oor voor de muzikale onderstroom. John voelt haarfijn aan hoe de sfeer zich ontwikkelt en hoe hij daar als artiest op in kan spelen. Voor informatie en boekingen, bel 06-34953816.

Lievelingsliedje aanvragen? Hier kan dat

Wil je dat John een liedje voor je speelt tijdens het optreden? Dat kan! Vul het formulier hieronder in en hij zal – mits op tijd aangevraagd – aan je wens gehoor geven. Kijk hier voor tourdata.

 

Loading